Главная | RSSПятница, 29.03.2024, 10:40

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2010 » Апрель » 16 » Уряд без жінок, жінки без державного захисту
Уряд без жінок, жінки без державного захисту
00:02

 

16.02.10р. гр. Т. звернулася до чергової частини Малинського МВ УМВС України в Житомирській області з письмовою заявою по факту про те, що її чоловік не пускає в будинок. В результаті поспішної перевірки проведеної за 1 день слідчим було начебто встановлено, що між подружжям декілька років існують неприязні стосунки, що заявниця веде аморальний спосіб життя, приходить пізно додому, не займається домашнім господарством.  Вищевикладені висновки слідчі зробили на підставі відібрання пояснень у зацікавлених осіб, які перешкоджали жінці потрапити додому. Жінка вважає, що такими особами є її чоловік, який останні роки не забезпечує родину, оскільки завод «Прожектор» майже не працює та син без постійного місця роботи.   Слідчий також проігнорував, що заявницю серед зими фактично виставили на вулицю та не з’ясували чи вона забезпечена житлом. Крім того, слідчий не взяв до уваги, що жінка  змушена самостійно матеріально забезпечувати всю сім’ю, працюючи позмінно на двох роботах, фактично без вихідних. І в той же час, після 12- годинної робочої зміни у магазині з 8 ранку до 20 вечора (не рахуючи час добирання на роботу) - заявниці (із хворим на ревматизм серцем) не дали можливості відпочити її чоловік і 25-літній син.

   Ст.ст.161-162 КК передбачають відповідальність за пряме чи непряме обмеження прав за ознаками статі, якими скаржник наділений за законом. Міліція проігнорували, що мається факт незаконного і безпідставного виселення жінки із займаного нею житлового будинку, шляхом психологічного тиску та прямих і дискримінаційних дій з боку її чоловіка, що носять відкритий і завуальований характер прямого обмеження прав проживання.

   Жінка вважає , що з 16.02.10р. після 27 років спільного сімейного життя, в порушення  Конституції,  Житлового Кодексу України її взимку фактично примусово виселили із житла, де вона має всі права проживати та користування спільною власністю. Тим самим, міліцією проігноровано вимоги житлового кодексу, ст.161-162 КК і не захищено права та свободи 44-річної жінки, а з потерпілої особи зробили - винуватого.

    29.03.10р. Малинський районний суд задовольнив скаргу жінки на постанову Малинського МВ УМВС в Житомирській області від 17.02.10р. та повернув матеріали для додаткової перевірки вказавши, що слідчий вийшов за межі своїх службових повноважень. Однак житлові права жінки не поновлено…

 

Просмотров: 1153 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz