Главная | RSSПятница, 19.04.2024, 22:39

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2011 » Декабрь » 10 » У Малині побував Високоприосвященнійший Митрополит, архієпископ Таврійський і Одеський Агафангел.
У Малині побував Високоприосвященнійший Митрополит, архієпископ Таврійський і Одеський Агафангел.
20:01


Владика відправив урочисте Богослужіння в Свято-Покровській церкві – з нагоди православного свята Введення в храм Присвятої Богородиці. Після проповіді Владика спілкувався з прихожанами , відповідав на їхні запитання.

-         «Якщо Бог усе бачить згори, чому нам, бідним, все гірше, а можновладцям все краще живеться? –запитала одна пенсіонерка.- Де ж справедливість?  На що Владика відповів: Останнім часом головним мірилом у суспільстві стало фінансове благополуччя, люди забули про духовність, та що перед Богом усі рівні, і бідні і багаті. Проте, вважаю економічна криза в суспільстві – це лише наслідок духовної кризи, яка на багато страшніша. Люди перестали бути людьми: багатих псує влада, а бідні втрачають людську гідність через убогість. Проте, якби в суспільстві переважали норми моралі, а не матеріальне благополуччя, у державі знаходили б кошти на спасіння хворих. Щоб урятувати душу від такої деградації, треба іти в Храм Господній. Тут я не закликаю малинчан  до певної віри чи церкви, в Україні – свобода совісті та віросповідання, і кожен воліє сам обирати те, що підкаже серце. Головне – зробити перший крок, не побоятися переступити поріг Храму. Якщо кожен з нас житиме за заповідями Господніми, світ стане чистішим і світлішим.

-         Владико , багато людей не наважуються прийти в церкву, вважають себе надто грішними для цього….  Так думає більшість людей, проте з такими думками ніколи нікуди не прийдеш. Якщо людина усвідомлює свою гріховність – саме час іти до Храму. Господь приймає всіх, хто хоче покаятися і стати на шлях віри і добропорядності. Нині триває Різдвяний піст – саме час для очищення душі і тіла. Радше починати не з обмеження в їжі  , а з очищення думок від негативу. Бог бачить не лише те, що ми робимо, а й наші думки і помисли. Почати можна з того, щоб ходити на Богослужіння. Людина може перебувати у двох станах: покаяння – це прагнення до того, щоб змінити себе, це чудо очищення, після якого людина стає іншою. І – падіння, коли кожен проступок гріховний породжує новий, а безкарність позбавляє страху перед гріхом. Кожен з нас сам обирає: бути з Богом чи з дияволом – третього не дано. Тверда віра у Бога допоможе побороти гріхи і дотримуватись заповідей Божих.»  «Малинські новини».

  

Просмотров: 943 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 2
2 Митрополит Агафангел к Генеральному прокурору Украины  
0
Обращение Митрополита Агафангела к Генеральному прокурору Украины и Прокурору Житомирской области с просьбой о возбуждении уголовного дела относительно гражданина Стретовича Василия Александровича (митрополита МП Виссариона) и с просьбой возбудить дисциплинарное производство в отношении прокурора Малинского района Житомирской области Александра Мельника.
http://sinod.ruschurchabroad.org/120710.htm № 031 (183), 10.07.2012
Генеральному прокурору Украины Государственному советнику юстиции
Пшонке Виктору Павловичу ул. Резницкая, 13/15, г. Киев, 01601

Прокурору Житомирской области
Государственному советнику юстиции 3 класса
Проценко И.Л.
г. Житомир, ул. 1 Мая, 11

Агафангела
митрополита Нью-Йоркского и Восточно-Американского, архиепископа Таврического и Одесского

(…)

ЗАЯВЛЕНИЕ
О СОВЕРШЕНИИ ПРЕСТУПЛЕНИЯ
ЖАЛОБА НА ДЕЙСТВИЯ ПРОКУРОРА
Город Малин Житомирской области

Прошу привлечь к уголовной ответственности по части 2 статьи 161, части 1 статьи 180 УК Украины гр-на Украины Стретович Василий Александровича, который в Украинской Православной Церкви Московского Патриархата занимает должность митрополита Овручского и Коростенского (адрес: Украина, 11106, Житомирская обл., г. Овруч, ул. Соборная, 3, телефон: (4148) 2-21-22).
Гр-н Стретович В.А., который является должностным лицом как руководитель зарегистрированной надлежащим образом епархии УПЦ МП, и группа подчиненных ему священников и мирян на протяжении времени с 01.07.2012 года по настоящее время на территории улица Соборная 3, город Малин Житомирской области, направят свои действия на разжигание межрелигиозной вражды и ненависти, оскорбление чувств граждан в связи с их религиозными убеждениями, и соединят их с насилием.

1 Малин  
0
На Житомирщині - чергова боротьба за храм
05.07 12:11
Митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський, архиєпископ Таврійський і Одеський Агафангел (Пашковський), який очолює Російську Православну Церкву Закордоном (одну з тих, що не приєдналася до РПЦ) звинуватив "представників Московської Патріархії" в захопленні храму РПЦЗ у місті Малин Житомирської області, повідомляє Портал-кредо.

Оскільки "представниками Московської Патріархії" в Україні є духовенство і паства Української Православної Церкви в юрисдикції Московського Патріархату, то звинувачення митрополита Агафангела стосуються УПЦ (МП).

Як пише митрополит у своєму блозі, настоятель храму на честь Покрова Божої Матері протоєрей Василь Демченко при вторгненні в храм представників юрисдикції Московського Патріархату отримав побиття. "Парафіяни протягом 10 років відстоюють в судах право на володіння цим храмом, всі рішення, включаючи постанову Верховного суду були на їх користь, – пише митрополит. – Незважаючи на це Житомирська обласна адміністрація відмовляється вносити відповідні зміни до Статуту парафії. Після того, як віруючі подали в суд на адміністрацію, пішло захоплення (восьме за рахунком) храму. В даний час всередині храму перебувають 15 представників МП, територія оточена міліцією. На допомогу загарбникам з Києва до Малина їдуть автобуси "групи підтримки". Просимо молитов усіх, небайдужих до істинного православ'я ".
RuporZT

Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz