Главная | RSSПятница, 03.05.2024, 06:39

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2011 » Март » 13 » "Поважаймо себе – і нас будуть поважати!"- міський голова Сергій Стельмах
"Поважаймо себе – і нас будуть поважати!"- міський голова Сергій Стельмах
22:07


Зараз можна відверто сказати, що бути мером нашого міста – це тримати удар, завжди тримати удар. Саме таким є міський голова Сергій Стельмах, який не падає у відчай, бо знає, що коли усе гаразд, коли одні удачі – страшно. Його оптимізм, віра в людей, уміння розуміти інших вселяють надію: ми ще будемо на коні.
- Серію Володимировичу, в ці перші березневі дні випало 100 днів, як Ви приступили до своїх обов’язків. З якими труднощами ви зустрілись насамперед?
- Найскладнішим виявилася дуже слабка підготовка до зими, а через два дні місту відключили газ за борги, і майже три неділі пішло на урегулювання цього питання. Перший сніг застав зненацька комунальне господарство: лише одна машина для чистки снігу була на ходу, не було заготовлено піску, відсутня сіль для посипання доріг. Серйозні проблеми були і залишилися з тарифами як на тепло, так і на надання комунальних послуг населенню. Практично не було проектних документів по залученню бюджетних коштів у систему житлово-комунального господарства. Ми одержали більше 1 млн. грн. заборгованості по зарплаті, 72 % якої попадає на долю двох комунальних підприємств – ДКП «Малинміськводоканал» та МКП «Паперовик». Все це примусило в грудні працювати не на перспективу, а в аварійному режимі, узгоджуючи питання поставки газу та електроенергії, ремонтуючи, наскільки це можливо, дороги чи засипаючи ями, в той же час формуючи бюджет та програму соціально-економічного розвитку міста на 2011 рік. Часто працівники затримувались у міськраді до 22-ої години.

- Як на Вашу думку, що вдалося зробити за цей короткий термін?
- По-перше, сформувати керівне ядро міськради, включаючи і членів виконкому, які на сьогодні є досить професійними і беруть активну участь у виробленні стратегії розвитку міста. По-друге, в системі ЖКГ доопрацьовано 10 проектів, 6 з яких стосуються водозабезпечення, 2 – теплозабезпечення і два – розвитку бази медицини та культури. Ці проекти передані у Міністерство ЖКГ для участі при розподілі державних коштів. А також відремонтовано значну частину техніки комунального підприємства, і тепер своїми силами проводимо не тільки посипання вулиць, а й заробляємо кошти, надаючи інші види послуг. За рахунок спонсорських коштів зроблено заготовку відсіву більше 2000 тонн, що у весняний період дасть можливість провести ремонт не менше 14-ти вулиць та провулків, по яких на сьогоднішній день не тільки важко проїхати, а навіть пройти. Проводяться роботи по будівництву та завершенню модернізації чотирьох котелень, що дасть в майбутньому можливість економити більше 2 мільйонів гривень у рік. Розпочаті роботи з виготовлення проектної документації по облаштуванню міського парку, щоб, починаючи з травня, залучати і бюджетні кошти, і кошти спонсорів. Проведено переговори з підприємцями та організаціями, в тому числі і поза межами району, по будівництву в місті житла. На даному етапі ця робота в стадії заключення договорів та виділення земельних ділянок. Ідуть роботи по інвентаризації земель Малина з метою виділення їх забудовникам для індивідуального виробництва. Прийнято й розроблено на сесії головний документ розвитку міста в 2011 році та в наступних роках – Програму соціально-економічного розвитку, яка передбачає не тільки вирішення наболілих питань, а й вказує терміни та шляхи фінансування. Малинчанам цікаво буде знати, що скоро розпочнуться ремонтні роботи приміщення, в якому розміститься краєзнавчий музей. Ведуться роботи по експертизі будівлі спорткомплексу.
- Вас Бог наділив умінням розуміти інших. В цьому змогли переконатися жителі міста, що побували у вас на прийомі. З якими проблемами звертаються вони?
- Земельні та житлові питання стоять на першому місці, а також освітлення вулиць та ремонт доріг. А останнім часом – це робота ЖКГ і тарифікація. Через ЗМІ проводиться думка, що у підвищенні тарифів винна або міськарада, або адміністрація, і ніде не звучить цифра 4 мільйони гривень боргу за платежі по вині неплатників. Погашення цієї заборгованості дало б змогу не тільки покращити роботу комунальників, а й запобігти такого ганебного явища, як заборгованості їм по зарплаті. Також зі своїми заступниками практикуємо виїзну громадську приймальню. Такий прийом громадян відбувся у ЗОШ № 6. Він дав результат, і зараз завершуються роботи по виділенню землі під розширення Городищанського кладовища.

- І все-таки, що найбільше Вас хвилює?
- Це невизначеність у системі розподілу коштів на ремонт доріг. Закон передбачає централізоване виділення їх, і ми до цього часу не знаємо, скільки їх надійде в місто і коли, хоча свої пропозиції разом з кошторисами на ремонт ми на область подали. А найбільше не покидають думки після мого перебування у місті Бердичеві. Повірте, там стан доріг набагато гірший, ніж у нас, і проблем у них не менше, але як бердичівляни люблять своє місто, чого не скажеш про нас. Як вони старалися нав’язати думку, що у них гарно і як все буде добре. І воно так і буде, бо вони справжні патріоти свого міста. А хто виносить зі своєї домівки сміття? І я подумав про нас із вами, про наші ЗМІ, через які ми виховуємо не патріотів, а мітингувальщиків, не формуємо почуття колективної відповідальності, а навпаки – колективну безвідповідальність. Сміття у нас найбільше, ями у нас найглибші, обслуговування найгірше, вода найбрудніша і т.д. Коли таке почуєш чи прочитаєш, то в ентузіастів руки опускаються. Тож замість невдоволень нехай краще кожен з нас не смітить, не ламає, прибере хоча б після себе. Я розділяю думку тих людей, які говорять, що краще нехай заздрять, ніж будуть жаліти. Нам необхідно, в першу чергу, пишатися своїм містом, поважати себе, тоді нас будуть поважати й інші, бо Малин, і справді, найкраще місто в області. І не потрібно боятись щось для нього робить, навіть коли після цього тебе розкритикують.
- Сергію Володимировичу, яка Ваша складова щастя?
- Це моя сім’я, мій надійний тил, і команда, з якою я працюю. Я ніколи не впаду у відчай, бо поряд зі мною справжня дружина, яка завжди підтримує мене, а ще звалила на свої плечі усі домашні клопоти. Ми живемо у Ксаверові, а тому кожного дня біля 7-ої ранку я їду на роботу на власному автомобілі і за власні кошти, а повертаюсь десь близько 22-ої години. Я фанат по роботі, і більшу частину життя проводжу саме на роботі. А так, як живемо на селі, то і як годиться, тримаємо господарство. Моя дружина Тетяна працює землеупорядником у Ксаверівській сільській раді. Менша донька закінчує 9 клас, а старша – заміжня. Як бачите, живу, як усі. З усіх моїх захоплень найбільше люблю доглядати сад. З нетерпінням чекаю весни, щоб побачити його цвітіння. Раніше любив полювання, але, на жаль, не вистачає часу.

- За календарем уже весна. Помітні перші приготування чоловіків до жіночого свята. Що Ви подаруєте дружині цього дня і що б Ви побажали нашим малинчанкам напередодні 8 Березня?
- Дружині, як завжди, - квіти. Вона їх дуже любить, і наш двір, починаючи з ранньої весни і до пізньої осені, весь потопає у квітах. Найбільше любить троянди та лілії. Я думаю, що перші проліски під нашими вікнами порадують її і цього разу. А наші малинчанки були і є найкращими жінками не тільки на терені області, а і в державі та за її межами. Тож залишайтесь такими чарівними, розумними і вірте в те, що ми, чоловіки, в найближчому майбутньому будемо такими, що вам будуть заздрити жінки з усього світу. Витримки вам, злагоди, простого жіночого щастя і впевненості в завтрашньому дні.
- Сергію Володимировичу, і Ви теж прийміть наші щирі вітання, адже четвертого березня у Вас день народження. Бажаємо Вам завжди бути собою, жити з гармонією в душі, міцного здоров’я Вам, людського щастя, успіхів у роботі. Нехай Вам все вдається легко і просто. Ми віримо у Вас.

Людмила СЕМЕНЧУК газета "Замок Володарів" № 9 (79) 

http://www.malin-portal.net/index.php/gazeta-zv/438-9-79-2

Просмотров: 1447 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz