Главная | RSSВторник, 16.04.2024, 08:43

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2010 » Май » 15 » М. Рудченко: "Не земля родить, а руки й голова"
М. Рудченко: "Не земля родить, а руки й голова"
13:28

Народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Народної Партії Микола Рудченко висловлює переконанння, що наш земляк – Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк зможе зробити відчутні кроки у плані забезпечення продовольчої безпеки держави. Також він позитивно оцінює призначення на пост Віце-прем’єр-міністра України Віктора Славути, який, за словами М. Рудченка, є людиною відповідальною і досвідченою, а також високопрофесійною у аграрній сфері.

Голова Житомирської обласної організації Народної Партії М. Рудченко стверджує, що продовольча безпека громадян – це одна з найбільших проблем сьогодення українців як у плані забезпечення продуктами харчування, так і щодо їхньої ціни та якості.

«Продовольча безпека – це такий рівень продовольчого забезпечення населення, який гарантує соціально-політичну стабільність» - це теза з Основного Закону України. Але вже багато років поспіль ми переживаємо ніщо інше, як руйнацію агропромислового комплексу та його ресурсного потенціалу, внаслідок чого відбувається зниження рівня продовольчої безпеки громадян і країни в цілому. Парадокс, бо у той же час високопосадовці, керівники областей, районів стабільно з року в рік звітують громадянам про рекордні врожаї. Всі ми розуміємо, що ці констатації і обіцянки колишньої «революційної» влади були голим популізмом, а їхня діяльність відкинула країну на багато років назад», - зазначив нардеп.

Микола Рудченко, який не з чужих слів знає нинішній стан справ у аграрній галузі (його старший син Микола працює керівником сільськогосподарського підприємства на Малинщині), вказує на те, що колишня влада загнала господарства в глухий кут.

«Та, власне, як і всю економіку країни, - стверджує Рудченко. - Новій владі невідкладно потрібно розв’язувати питання надання кредитів під майбутній урожай, добрив, паливно-мастильних матеріалів. Аграрний фонд повинен уже зараз профінансувати господарства щодо закупівлі зерна цьогорічного врожаю. Сподіваюсь, що буде вжито ефективних заходів державного регулювання в цій сфері. Виконавча влада теж не повинна бути пасивним спостерігачем, і, не зважаючи на те, що досі не прийнято державний бюджет, держадміністрації мають знайти певну частину коштів для кредитування колективних сільгосппідприємств. У свою чергу і парламент має терміново виділити цільові кошти для підтримки аграріїв, так як це було зроблено для підтримки вугільної промисловості, на запобігання та подолання надзвичайних ситуацій у західних регіонах України».

М. Рудченко впевнений, що нинішня влада належним чином оцінюватиме негативні тенденції в агропромисловому комплексі і робитиме все можливе для того, щоб їх не допускати в подальшому. «Коли я працював на посаді керівника області, - згадує М.Рудченко, - був зовсім інший підхід до проблем АПК, було розуміння і підтримка центральних органів влади. Нашій області виділялось до 10 мільйонів гривень на рік для підтримки села. На жаль, останні роки цього не було, бо, очевидно, ніхто не хотів займатись тим, чим мав би. За офіційними даними, за рік Житомирська область із 17 місця опустилась на 23 у всеукраїнському рейтингу. Хтось скаже, що це лише цифри, а я скажу, з такими господарями і методами господарювання, українці скоро підуть по світу із жебрацькими торбами. Не дарма ж народна мудрість твердить, що не земля родить, а руки й голова», - зазначив М.Рудченко.

прес-служба Народної Партії

RuporZT

Просмотров: 1155 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz