Главная | RSSПятница, 29.03.2024, 14:49

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2012 » Май » 2 » Кому вибори і посади, а кому титан біля монастиря РПЦ МП ?
Кому вибори і посади, а кому титан біля монастиря РПЦ МП ?
11:28
газета "Соборна площа"

Про скликання 12 позачергової сесії районної ради 6 скликанняПечатьPDF   25.04.2012    23
сесії районної ради 6 скликання 25 АПРЕЛЬ 2012

УКРАЇНА
МАЛИНСЬКА РАЙОННА РАДА
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ РАДИ

 Про скликання 12  позачергової

 1)  Відповідно до статті 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні” скликати 12 позачергову сесію районної ради 6 скликання 27 квітня 2012 року о 1000 годині у малій залі засідань адмінприміщення.

 На розгляд сесії винести питання:

1.        Про розгляд протесту прокурора від 20.04.2012 року № 675вих12.

Доповідач: Шатило В.М.  – заступник голови районної ради.

  2.Про погодження отримання спеціального дозволу на користування надрами Дочірньому підприємству Національної акціонерної компанії  «Надра України» «Житомирбуррозвідка».

ДоповідачСаченко А.І.  – заступник голови районної державної адміністрації.

 На сесію запросити голову районної державної адміністрації, заступників голови районної державної адміністрації, начальників управлінь, відділів райдержадміністрації, Чоповицького селищного та Дібрівського сільського голів.

 2) Внести зміни до розпорядження голови районної ради від 02.04.2012р.№19, а саме: присвоїти сесії районної ради, яка відбудеться 16 травня 2012 року порядковий номер – 13.

 Голова районної ради                                                                                  М.І.Савченко 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

                                                                                          справа №  806/2870/13-a  

                                                                                                           категорія  5.5

         29 травня 2013 р.                                                                                   м. Житомир

        Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Токаревої М.С. ,

                                                      при секретарі -       Смлінській І.П.,

                                        за участю представників позивача та відповідача,  

               розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

  за позовом  дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії "Надра України" "Житомирбуррозвідка"  

  до   Житомирської обласної ради    

  про  скасування рішення №801 від 09 квітня 2013 року

встановив:

      

У квітні 2013 року ДП НАК "Надра України" "Житомирбуррозвідка" звернулося до суду з позовом до Житомирської обласної ради про скасування рішення №801 від 09 квітня 2013 року про відміну рішення обласної ради від 7 червня 2012 року №609 "Про надання погодження ДПНАК "Надра України"Житомирбуррозвідка" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами. Свої вимоги позивач обгрунтовує тим, що рішення було прийнято не обгрунтовано та з перевищенням повноважень. Позивач просить суд скасувати рішення відповідача №801 від 09 квітня 2013 року.

   В судовому засіданні представник позивача уточнив позовні вимоги та просив їх задовольнити з підстав необгрунтованості прийнятого оспорюваного рішкення.

      Представник відповідача в судовому засіданні проти позовних вимог заперечував, надав суду письмові заперечення та просив у задоволенні позову відмовити за безпідставністю.

    Заслухавши пояснення сторін, свідка, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги є обгрунтованими та підлягають задоволенню з наступних підстав.  

       Судом встановлено, що рішенням відповідача №609 від 7 червня 2012 року було надано позивачу погодження щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами.

       Позивачем 20 грудня 2012 року та 13 березня 2013 року було отримано ряд спеціальних дозволів та ці дозволи були оплачені позивачем.

    На сесії обласної ради 20 грудня 2012 року було вирішено створити робочу групу із залученням депутатів обласної ради, фахівців для вивчення питання щодо надання погодження на користування надрами. Вивчення даного питання було обумовлено тим, що питання отримання спеціальних дозволів на користування надрами можуть нести загрозу екології України. Крім того, 20 грудня 2012 року на сесії обласної ради було озвучено резолюцію робочої групи з підготовки "Громадської оцінки державної екологічної політики України у 2012 році".  

      28 грудня 2012 року розпорядженням голови обласної ради №38 створено робочу групу з вивчення питання щодо надання погодження на користування надрами.

   14 березня 2013 року обласна рада вирішила: виконавчому апарату обласної ради підготувати проект рішення на засідання чергової сесії про відміну рішення обласної ради від 7 червня 2012 року №609 "Про надання погодження ДПНАК "Надра України"Житомирбуррозвідка" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами; начальнику Житомирського обласного управління лісового господарства, начальнику державної екологічної інспекції у Житомирській області, начальнику управління охорони навколишнього природного середовища у Житомирській області, директору департаменту охорони здоров"я облдержадміністації, начальнику головного управління держсаніпедемслужби у Житомирській області, голові правління НАК "Надра України" подати інформацію про отримані спеціальні дозволи на користування надрами, про статистику онкозахворювань, аналізу питної води на території де розробляються титанові родовища; НАК "Надра України" надати інформацію про кількість доріг, які будуть побудовані, про кількість податків, які будуть сплачені на всіх рівнях, про кількість робочих місць, які будуть створені в майбутньому при розробці титанових родовищ.

Частиною 3 статті 2 КАС України передбачено, що у справах щодо оскарження рішень суб"єтів владних повноважень суди перевірять, чи прийняті вони, зокрема, обгрунтовано, тобто з урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення.

Акт державного або іншого органу - це юридична форма рішень цих органів, який породжує певні правові наслідки, спрямований на регулювання тих чи інших суспільних відносин і має обов"язкоий характер для суб"єктів цих відносин.

Оглянувши в судовому засіданні протокол сесії Житомирської обласної ради від 9 квітня 2013 року та дослідивши витяг з протоколу, судом встановлено, що ні яких висновків фахівців, експертиз, інших досліджень та матеріалів з приводу екологічної катастрофи, які  зокрема, були визначені на сесії від 20 грудня 2012 року, надано не було.  

Свідок ОСОБА_1, депутат обласної ради, який приймав участь у прийнятті оспорюваного рішення, пояснив, що на засіданні заслуховувалися деякі висновки фахівців, але чому про них немає згадки в протоколі засідання та куди вони поділися не відомо. Також, свідок пояснив, що зараз йде вивчення проблеми екологічної катастрофи та готуються документи на підтвердження правильності прийняття оспорюваного рішення.

На думку суду, при обговоренні прийняття даного оспрюваного рішення створена робоча група повинна була підготувати необхідні документи, провести необхідні дослідження, заслухати думку громадськості, мешканців Володар-Волинського, Черняхівського, Коростенського району Житомирської області.

Згідно ч.2 ст.71 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб"єкта владних повноважень обов"язок щодо доказування правомірності свого рішення, дій чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Враховуючи наведене, суд вважає, що оспорюване рішення було прийнято передчасно необгрунтовано, тобто без урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення.

Крім того, слід зазначити, що відповідач не позбавлений права повторного розгляду цього питання.

     На підставі викладеного керуючись ст.ст. 122, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

постановив:

      Позовні вимоги дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії "Надра України"Житомирбуррозвідка" задовольнити.

    Визнати рішення Житомирської обласної ради №801 від 09 квітня 2013 року протиправним та скасувати його.

           Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

          

Головуючий суддя                                                                         М.С. Токарева

Повний текст постанови виготовлено: 31 травня 2013 р.

          



Просмотров: 2298 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 5
5 Ruslan  
1
"Все тродається, все купляється в нашій неньці Україні"

4 ВО Свобода  
0
Малинські свободівці та місцеві громадські організації висловили офіційний протест проти рішення Малинської районної ради Житомирської области, ухваленого на позачерговій сесії 27 квітня 2012 року. Депутати надали погодження ДП НАК "Надра України" "Житомирбудрозвідка" для отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування корисних копалин на території Малинського району.

Занепокоєння викликає той факт, що це рішення ухвалили без урахування громадської думки та публічного обговорення цього питання мешканцями відповідних територіальних громад. Також не обійшлося без адміністративного тиску, що є порушенням чинного законодавства.

Громада Малинщини вимагає від районних депутатів переглянути й скасувати відповідне рішення та оприлюднити прізвища депутатів, які ігнорують вимоги виборців.

Як повідомляли районні газети, погодження на отримання спеціального дозволу, метою якого є видобування титанових руд поблизу смт. Чоповичі, надано переважною більшістю голосів районних депутатів. Однак зазначене рішення викликало негативну реакцію мешканців району. Справа в тому, що видобуток та збагачення титаново-ільменітових руд є дуже шкідливим для здоров'я людей та для навколишнього середовища і фактично перетворює великі площі родючих ґрунтів на териконову пустелю з високим рівнем радіаційної та хімічної забрудненості. Землі після подібної діяльності практично не відновлюються, а головну водну артерію Малинщини – річку Ірша – буде забруднено.

Подібна ситуація – і на Черняхівщині. Внаслідок погодження більшістю голосів депутатів районної ради великі ділянки землі опиняються під загрозою. Площа Торчинського родовища титанових руд складає 346,5 га (територія Горбулівської сільради), а Тростянецького – 874,4га відповідно (територія Салівської сільської ради). Місцева районна організація ВО "Свобода" також виступила на боці громади.
Прес-служба Житомирської обласної організації ВО "Свобода"
http://www.zhytomyr.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/030940/

3 BO Cвобода  
0
Заява Черняхівської районної організації ВО "Свобода" Житомирської області з приводу загрози екологічної катастрофи в районі

Черняхівська районна партійна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" висловлює офіційний протест проти рішення Черняхівської районної ради Житомирської області, ухваленого на одинадцятій позачерговій сесії шостого скликання 26 квітня 2012 року. Депутати надали погодження ДП НАК "Надра України" "Житомирбудрозвідка" для отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування корисних копалин на території району.

Занепокоєння викликає той факт, що це рішення ухвалили без урахування громадської думки та публічного обговорення цього питання мешканцями відповідних територіальних громад, а також не обійшлось без адміністративного тиску, що є порушенням чинного законодавства.

Черняхівська "Свобода" вимагає від районних депутатів переглянути та скасувати відповідне рішення місцевого органу самоврядування.

Як повідомляє районна газета "Нове Життя", погодження про отримання спеціального дозволу надано переважною більшістю голосів депутатів, метою якого є видобування титанових руд Торчинського родовища на ділянці площею 346,5га, що розташоване на території Горбулівської сільради та Тростянецького родовища на ділянці, площею 874,4га, Салівської сільської ради.

Необхідно також наголосити, що зазначене рішення районної ради викликало негативну реакцію як мешканців вказаних територіальних громад, так і сусідніх. Справа в тому, що видобуток та збагачення титаново-ільменітових руд є надто шкідливим для здоров'я людей та для навколишнього середовища і фактично перетворює великі площі родючих ґрунтів на териконову пустелю з високим рівнем радіаційної та хімічної забрудненості. Землі після подібної діяльності практично не відновлюються. Цьому не бути!

Слава Україні!

Юрій Малашевич,

голова Черняхівської районної організації ВО "Свобода"

2 Рудченко  
0
На Житомирщині селяни відстояли свої права у боротьбі із «Надрами України»
http://regionews.com.ua/node/43885#comment-14578

1 вознюк  
0
у місті відбулася аварія біля будинку райдержадміністрації за участю посадовців, що виділяли землю біля монастиря ...

Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz