Главная | RSSЧетверг, 25.04.2024, 18:04

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2010 » Август » 12 » ДПІ у Малинському районі задіяна в обговоренні проекту Податкового кодексу
ДПІ у Малинському районі задіяна в обговоренні проекту Податкового кодексу
00:29
Кажуть, успішною людина буде лише тоді, коли житиме за певними правилами. 4 серпня 2010 року під час проведення "круглого столу” в ДПІ у Малинському районі, відбувся конструктивний діалог керівництва податкової інспекції та суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних та юридичних осіб міста та району за участю заступника голови Малинської РДА Задорожнього А.О. та начальника митного сектору «Малин» Долинко О.О.
У своєму вступному слові заступник начальника ДПІ у Малинському районі - начальник відділу оподаткування юридичних осіб Невмержицький В.І. констатував, що уряд ухвалив проект закону про Податковий кодекс України. У Кабміні запевняють, що запропоновані новації забезпечать баланс інтересів держави і бізнесу. В проекті передбачено зменшення кількості загальнодержавних податків з 29 до 17. Також скасовано 10 місцевих податків і зборів. На місцях стягуватимуть чотири обов'язкові податки (на землю, нерухомість, рекламу і торговий патент). Кодекс також передбачає запровадження податкових канікул для малого бізнесу. Вони продовжаться з 1 січня 2011-го по 31 грудня 2015 року.
Податковий кодекс скасовує лазівки для мінімізації податків шляхом укладення з працівниками не трудових, а цивільно-правових договорів. Зараз поширена практика, коли роботодавець оформляє співробітника як приватного підприємця, який перебуває на спрощеній системі оподаткування і платить єдиний податок - 200 грн. на місяць, а підприємство і зовсім не несе навантаження. Проте новий кодекс закріплює положення, що якщо по суті працівник є співробітником компанії - працює в офісі, підкоряється штатному розкладу, їздить у відпустку, то ним повинен бути сплачений податок.
Від підвищення податкових ставок виграють регіональні органи влади. Податок на прибуток надходить до місцевих бюджетів, причому частка цього податку в структурі прибуткової частини значна.
Основна небезпека проекту нового Податкового кодексу – він пропонує надто багато змін. Але з тим, що проект Податкового кодексу – високопрофесійний документ погодилися усі учасники засідання.
Заступник голови Малинської райдержадмністрації Задорожній А.О. у своєму виступі звернув увагу на те, що є небезпека посилення адміністративного тиску на суб’єктів господарювання. Йдеться про вилучення у платників податків оригіналів тих чи інших документів, про обстеження житла громадян, про використання засобів аудіо та відео фіксації, про опитування фізичних осіб, про донарахування податкових зобов’язань за непрямими рішеннями та аргументами без рішень суду. На даний час варто думати про узгодженість системи законодавства України в цілому.
Під час дискусії, яку визвали певні норми податкового кодексу приватні підприємці ПП Фокіна А.А., бухгалтер ПП «Нікон», присутні на засіданні круглого столу, звернули увагу на те, що основна небезпека нового Податкового кодексу полягає в тому, що він пропонує надто багато змін. Тобто країна «одним махом» ці всі зміни не сприйме. Виникнуть проблеми та зловживання. Але новація урядового проекту Податкового кодексу, яка все ж таки може стимулювати розвиток малого підприємництва (система пільг у вигляді податкових канікул), підприємцям подобається.
Присутні на засіданні круглого столу підприємці міста та району дійшли єдиної думки, що Податковий кодекс покращить життя бізнесу. Адже ним передбачено зниження ставок податку на прибуток підприємств, зменшення кількості загальнодержавних податків, скорочення кількості звітів для податкової та спрощення системи документообігу.

ДПІ у Малинському район

http://dpa.zt.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=10001&Itemid=1

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 1621 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz