Главная | RSSВторник, 19.03.2024, 09:08

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2011 » Апрель » 16 » Кожний 19-й виборець міста підписався під зверненням до влади.
Кожний 19-й виборець міста підписався під зверненням до влади.
16:17

Ветерани Малинського відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів зібрали більше тисячі підписів під зверненням до влади з приводу перегляду завищених тарифів на житлово-комунальні послуги та висловили недовіру заступнику міського голови, а також із інших питань, що турбують громаду нашого міста. 

Власть будет решать вопрос необоснованного повышения тарифов ЖКХ в регионах, сделав прозрачной систему ценообразования, заявила член парламентской фракции Партии регионов Ирина Горина, сообщает пресс-служба партии.
Она отметила, что «будут предприниматься различные механизмы для того, чтобы выравнивать тарифы на всей территории Украины, для того, чтобы они были на реальном возможном уровне платежеспособности населения. Они (тарифы - ИФ) должны быть соразмерны и адекватны предоставляемым услугам».

По словам И.Гориной, непрозрачная тарифная ситуация, повышение цен на энергоносители и существующие проблемы в ЖКХ стали почвой для нарушений со стороны руководителей коммунальных предприятий теплоэнергетики и водоснабжения, и как следствие – необоснованного завышения тарифов, которое наблюдается в некоторых регионах.

«В отрасли есть проблемы, отрасль не окупается по тем требованиям, которые нам выставляли международные кредиторы, поэтому мы должны были привести тарифы к уровню рыночных. Но в очень многих областях руководители предприятий ЖКХ воспользовались этой ситуацией, и стоимость тарифов была повышена необоснованно», - отметила народный депутат.

Как сообщила И.Горина, правительство разработало план мероприятий по выявлению нарушителей среди руководителей предприятий ЖКХ, а также для формирования более прозрачной системы тарифов.

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 1003 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 1.0/2 |
Всего комментариев: 1
1 рупор  
0
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в ВЗГ УМВС України в Житомирській області, на Житомирщині порушено кримінальну справу за фактом завищення собівартості житлово-комунальних тарифів .

Сфера використання бюджетних коштів традиційно, на жаль, належить до найбільш популярних щодо економічних зловживань. Цільові перевірки, які постійно проводяться контролюючими органами, у тому числі міліцією, щоразу засвідчують серйозні правопорушення.

Так, в одному з районів Житомирщини працівники управління Державної служби по боротьбі з організованою злочинністю УМВС у ході перевірки дотримання вимог бюджетного законодавства виявили незаконне отримання державних коштів Управлінням житлово-комунального господарства.

За попередніми даними, службові особи підприємства свідомо завищили собівартість послуг із надання теплової енергії, водопостачання та водовідведення у тарифах за рахунок адміністративних витрат. Зокрема, замість належних 5% фактичної собівартості, включили до обрахунків 10%. Здавалося б різниця незначна, однак у гривнях вона складає понад декількох сотень тисяч.

Завищені розрахунки було направлено до обласної територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу Житомирщини і, як результат, у подальшому житлово-комунальним підприємством було незаконно отримано з держбюджету субвенції для погашення заборгованості у різниці по тарифах на суму понад 300 тисяч гривень.

Наразі прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.1 ст.222 «Шахрайство з фінансовими ресурсами» та ч.1 ст.366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Рослідування триває.
RuporZT


Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz