Главная | RSSВторник, 19.03.2024, 11:57

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2011 » Июль » 15 » 1-національний телеканал: "Через конфлікт між місцевою владою та забудовником, жителі новобудови не можуть оселитися у власних квартирах"
1-національний телеканал: "Через конфлікт між місцевою владою та забудовником, жителі новобудови не можуть оселитися у власних квартирах"
18:07

http://1tv.com.ua/uk/news/2011/07/12/6139

І про українські парадокси. П’ять років не можуть заїхати у власні квартири жителі новобудови у Малині на Житомирщині. Єдина зведена за останні два десятиліття висотка - практично добудована, деякі власники навіть відремонтували свої квартири, але ключі генпідрядник не віддає. Бо все ніяк не може поділити пільгові квартири з місцевими чиновниками.

Вже двадцять років багатодітна родина Григоровичів чекає на житло. На тридцятьох квадратних метрах у половині будинку проживає три покоління.

- В мене троє дєвок, одна вийшла замуж, отдєльно живе, а ті двоє коло мене, всі прописані, їхні діти коло мене прописані, в одної двоє дітей, в другої троє дітей.

Загалом - їх дев'ятеро. Літом - діти в таборі. Взимку - ступити ніде.

- В цій кімнаті взагалі кімнати не було, була кладовочка, з якої ми зробили кімнату, щоб було дочкі та зятю де спати, бо раньше спали просто на матрасах на полу, тепер оце у нас ванна, а оце у нас кухня, тут на кухні ми їмо, а потім діти вчать уроки по черзі.

П’ять років тому надія на трикімнатну квартиру з'явилася. На баланс міської влади Малина потрапив старий радянський недобуд від місцевого підприємства. Взялися за нього всією громадою - гроші взяли з бюджету та у приватних інвесторів. За двокімнатну квартиру дружина військового пані Ірина віддала 190 тисяч гривень.

Ірина Савчук, інвестор:

- Якщо б був один фундамент, то може б побоялися, а так дом же ж стояв, було все зведено, оставалося тільки комунікацї провести.

Генпідрядник - будівельна компанія "Інтеркомплектмонтажбуд" - в період кризи припинила роботи та заморозила об'єкт. Нині він стоїть готовий на 98-відсотків, а на паперах навіть введений в експлуатацію. Але там досі ніхто не живе. Бо місцева влада та забудовник не можуть поділити пільгові квартири. З кожної секції місту мало перепасти по 11 квартир. Зараз завершена всього одна, а квартир вимагають вдвічі більше.

Віктор Наконечний, генеральний директор ЗАТ "Інтеркомплектмонтажбуд":

- Нас обязали передать 23 квартиры, то есть город поставил такую задачу в связи с тем, что лет 20 уже никто ничего не получал, они решили за счет нас решить этот вопрос.

Олег Ювковецький, перший заступник Малинського міського голови:

- Тут є певна спекуляція, що була криза, і він не міг виконати своїх зобов'язань, але тут виконавчий комітет себе теж страхує.

Дійти консенсусу сторони намагаються на щомісячних зборах - вже два роки.

- Не можна ж нічого допитаться! Обіцяєте-обіцяєте, обіцяєте-обіцяєте, скіки ж можна?!

- Давайте конкретно! Когда мы будем вселяться сюда?

- Вселяться будете в августе месяце.

- Якого року?

- Цього року.

В новобуді залишилося лише запустити ліфт, увімкнути котельню та облаштувати прибудинкову територію. Всього робіт на суму вартості однієї квартири. На камеру генпідрядник пообіцяв на наступних зборах призначити дату входин. Але невдовзі просто зник, чим додав додаткової ваги кримінальній справі, порушеній Малинською прокуратурою - за невиконання зобов’язань перед інвесторами.

Автор: Ірина Заєць. Оператор: Віктор Протопопов. Перший Національний.

Просмотров: 860 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 генератор  
0
начали строить при ссср, завершили через 20 лет

Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz