Главная | RSSПятница, 19.04.2024, 20:21

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2011 » Август » 25 » Навчальні заклади у місті ремонтують- у борг та за спонсорські і батьківські кошти…
Навчальні заклади у місті ремонтують- у борг та за спонсорські і батьківські кошти…
17:35

У місті триває підготовка навчальних закладів до нового навчального року. За словами начальника міського відділу освіти М.В.Ширенка , цього року майже всі ремонтні роботи довелося виконувати за рахунок шевської допомоги та коштів батьків – у цілому благодійна допомога склала понад 400 тисяч гривень. І тут постає риторичне питання: а де ж діваються податки, які сплачує громада міста та чому чиновники не звітуються за витрачені кошти? (Довідка – за перше півріччя на Малинщині зібрано більше 40 мільйонів грн. податків до державного бюджету. Крім того, додатково кожен працюючий Малинчанин сплачує податок з доходів фізичних  осіб).

  Обіцяних на засіданні травневого виконкому додаткових коштів із міського бюджету освітяти не отримали. Тоді міська влада обіцяла тимчасово «перекинути» конти на ремонт навчальних закладів із інших статей витрат, щоб відділ освіти мав змогу підготуватися до нового навчального року. Проте у червні на ремонтні роботи перекинули лише 40 тис.грн з коштів самих освітян – ці видатки були передбачені на заходи з охорони праці та протипожежної безпеки. Наразі, каже Микола Володимирович, їх слід повернути, адже до початку навчального року потрібно обов’язково перезарядити вогнегасники та провести роботи із заземлення. До речі, минулого місяця маємо на Малинщині випадок, коли із-за попадання блискавки - згоріла школа. 

  У зв’язку із хронічним безгрошів’ям , частину ремонтних робіт довелося робити в борг. Так, на віру роблять ремонт ЦДЮТ папірбудівці, на загальну суму понад 120 тис.грн. Освітяни зможуть розрахуватися з будівельниками лише у листопаді. У борг закупили й найнеобхідніше – класні журнали, крейду , фарбу та інше. Досі очікує фінансування заміни аварійної водо мережі дитячий садок в мікрорайоні, де проживають працівники каменедробильного заводу. А загальноосвітня школа №4 в мікрорайоні паперовиків, потребує відповідного облаштування класів для першокласників. Також, у дитячому садочку «Калинонка» по вулиці Фрунзе заплановано переробити дах овочесховища. Незабезпечені навчальні заклади паливом, окрім того, освітяни не розрахувалися з ПАТ «Житомирпаливо» за вугілля, яке використали у квітні.

Цього року не передбачили при розподілі видатки кошти на преміювання до Дня працівників освіти.    Адже серед 28 міст і районів області – малинські освітяни займають третє місце, проте відзначити кращих вчителів міські керманичі, напевне, не вважають за потрібне. Утім, останне слово за депутатами, які на серпневій сесії мають розглянути питання « про внесення змін до міського бюджету на 2011 рік» , у тому числі й розподілятимуть вільні залишки коштів у зв’язку з перевиконанням планових надходжень податків до бюджету за 1 півріччя.

Нагадаємо, що у травні 2011 року на виконкомі затвердили план підготовки навчальних закладів міста до нового навчального року на загальну суму понад 500 тис.грн, а при розподілі видатків на 2011 рік на ці цілі передбачили лише 55 тисяч грн…

Імовірно, за такими «ґрунтовними» розрахунками чиновників, невдовзі за батьківські внески будуть і зарплати вчителям нараховувати.

За матеріалами «Малинських новин» №11231.

P.S. За 1 півріччя 2011 року за рахунок коштів міського бюджету проведено видатків на суму 40711,8 тис. грн., з яких 39491,7 тис. грн. – видатки загального фонду та 1220,1 тис. грн. – спеціального фонду, що на 5129,7 тис. грн. більше, ніж за аналогічний період 2010 року.

Видатки загального фонду бюджету без урахування субвенцій з державного бюджету склали 28728,4 тис. грн. У розрізі економічної класифікації зазначених видатків найбільшу питому вагу (78,0 % або  22233,5 тис. грн.) становлять асигнування на виплату заробітної плати з нарахуванням працівникам бюджетних установ міста. У порівнянні з 1 півріччям минулого року зазначені видатки зросли на 2146,8 тис. грн., або на 11 %. На оплату спожитих енергоносіїв за звітний період спрямовано  4972,8 тис. грн., що відповідає 17,3 % видатків загального фонду бюджету без урахування субвенцій з державного  бюджету. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зазначені видатки зросли на 16,1 %, або 689,2 тис. грн. За 1 півріччя поточного року відсутня прострочена кредиторська заборгованість із виплати заробітної плати працівникам установ, що утримуються за рахунок бюджету міста та з оплати спожитих енергоносіїв.

В галузевому розрізі найбільшу питому вагу видатків загального фонду бюджету становлять асигнування на утримання галузі освіти (38,1 %, або 15052,8 тис. грн.). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зазначені видатки зросли на 1840,4 тис. грн., або на 13,9 %.

На утримання закладів охорони здоров’я (територіального медичного об’єднання та стоматоб’єднання) у звітному періоді спрямовано 8341,4 тис. грн., що складає 21,1 % видатків загального фонду бюджету міста. За звітний період фінансування галузі охорони здоров’я у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросло на 1005,4 тис. грн., або на 13,7%.

У звітному періоді за рахунок субвенції з державного бюджету відшкодовано пільг і субсидій на суму 2298,5 тис. грн.

На утримання органу місцевого самоврядування за рахунок коштів міського бюджету використано 1990,5 тис. грн., що на 224,1 тис. грн. або на 12,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Обсяг асигнувань, спрямованих на фінансування галузі «Культура» у звітному періоді склав 1688,1 тис. грн., що відповідає 85,6 % запланованого показника.

Видатки за звітний період по галузі «Фізична культура і спорт» склали  391,3 тис. грн., що на 73,9 тис. грн. або 23,3 % перевищують видатки аналогічного періоду минулого року

У 1 півріччі поточного року з міського бюджету перераховано        693,6 тис. грн. за виконані роботи по благоустрою міста, що відповідає   97,4% запланованого показника. КП «Малинміськводоканал» погашено заборгованість з різниці в тарифах на послуги з водопостачання та водовідведення  в сумі 50,0 тис. грн.

Із спеціального фонду міського бюджету за 1 півріччя поточного року проведено видатків у сумі 1220,1 тис. грн.

Кошти фонду соціально-економічного розвитку в сумі 30,0 тис. грн. направлено на капітальний ремонт вуличного освітлення, 2,4 тис. грн. –  на коригування проектно-кошторисної документації по вул. Городищанській, 12,2 тис. грн. – на проведення технічної інвентаризації та оцінки комунального майна та 69,0 тис. грн. – на поточний ремонт доріг.

Кошти фонду охорони навколишнього природного середовища в сумі 14,3 тис. грн. направлено на придбання технологічного обладнання для заміни такого, що використало свої технічні можливості на комунальних каналізаційних системах.

 http://malyn-rada.gov.ua/?p=4440

Просмотров: 993 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz