Главная | RSSЧетверг, 28.03.2024, 17:10

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » 2012 » Ноябрь » 30 » У Малині люди протестують проти захмарних цін на воду та висловлюють недовіру меру
У Малині люди протестують проти захмарних цін на воду та висловлюють недовіру меру
23:38

27 листопада 2012 року, перед початком сесії Малинської міської ради, сотні людей заповнили великий актовий зал, проходи та коридори райдержадміністрації та не давали розпочати сесію без обговорення можливого підвищення тарифу на оплату водопостачання і водовідведення у 2,5 рази.

На даний час куб води коштує в Малині 11 грн. 40 коп. Згідно з оприлюдненим нещодавно "обґрунтуванням", її собівартість становить більше 30 гривень.

Відповідно до законодавства, міськвиконком має або встановити новий тариф, або, не піднімаючи тариф, компенсувати з міського бюджету різницю підприємству-постачальнику.

Люди вимагали відставки керівника "Малиненергоінвесту" Корнійчука та міського голови С.Стельмаха та розповідали про ганебні зловживання, крадіжки комунального майна, шахрайство із коштами користувачів комунальними послугами.

Це питання розглянули на сесії першим. Міський голова, розгублений через масовий протест, запропонував обрати комісію з депутатів і представників громадськості, аби зняти з себе та міськвиконкому відповідальність за підвищення цін. Крім депутатів, до складу комісії, разом з двома головами ветеранських організацій , обрали і голову Малинської міської "Свободи" Василя Федоренка.

"Мета комісії – відшукати можливості для зменшення собівартості, переглянути штат і зарплати в "Малиненергоінвесті" та реальність наданого обґрунтування. Юридичної сили ця комісія не має. Все одно, потрібно буде рішення виконкому. Якщо тариф піднімуть – міському голові не уникнути перевиборів", – підкреслив свободівець.  http://www.zhytomyr.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/034707/



Просмотров: 1367 | Добавил: net1937 | Рейтинг: 3.7/3 |
Всего комментариев: 1
1 МЕР  
-1
Примером для Украины может послужить ситуация в Германии.
Так, в 2008 году среднестатистическая семья платила за водо-
снабжение в Ингольштадте Германия - 159 евро/год

.

Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz