Главная | RSSЧетверг, 25.04.2024, 22:04

МалинMalin

   Malindorf  
Меню сайта
Главная » Архив материалов

Средствами главного центра специального контроля (ГЦСК) Государственного космического агентства Украины (ГКАУ) постоянно регистрируются все землетрясения, которые происходят в последние дни в Японии, сообщили агентству "Интерфакс-Украина" в понедельник в ГКАУ.

"Станция сейсмического контроля PS-45 "Малин " (Житомирская обл.) зафиксировала все подземные толчки в Японии последних дней, включая взрыв на АЭС в Фукусуме. В настоящее время продолжается мониторинг за развитием ситуации в режиме реального времени, - сообщил собеседник агентства.

В этой связи он также отметил, что еще несколько лет назад украинскими специалистами разработан проект создания спутниковой системы предупреждения землетресений ИОНОСАТ.

"К сожалению, в связи с отсутствием средств, введение системы в строй ожидается в Украине не ранее 2015-2017 года", - сказал собеседник агентства.

Украинская PS-45 "Малин" входит в число объектов международной системы контроля за выполнением Договора о вс ... Читать дальше »

Просмотров: 987 | Добавил: net1937 | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Увечері 14 березня 2011p, переходячи міст через річку Ірша, що в Малинському районі, двоє молодих людей помітили у воді щось схоже на автомобіль. Своїми підозрами вони негайно поділилися з працівниками міліції, зателефонувавши за номером «102».

Негайно на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група Малинського райвідділу міліції та екіпаж ДАІ. Як виявилось, у річці дійсно «плавала» автівка. В її салоні було виявлено труп чоловіка. За попередніми здогадками, він став заручником злощасного автомобіля і не зміг своєчасно вибратися назовні. Правоохоронці мали вияснити, чи був загиблий водієм, а також чи були в машині ще пасажири окрім нього.

Провівши ретельний огляд місця події, міліціонери дійшли висновку, що ДТП сталося зовсім недавно. Про це свідчив ряд фактів: у машині, що затонула, горіли фари, а просто перед мостом на дорозі залишилися чіткі сліди автівки, що вели в кювет.

Підозрюючи, що загиблий чоловік був у машині не один, працівники міліції одразу почали ... Читать дальше »

Просмотров: 880 | Добавил: net1937 | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)


Зараз можна відверто сказати, що бути мером нашого міста – це тримати удар, завжди тримати удар. Саме таким є міський голова Сергій Стельмах, який не падає у відчай, бо знає, що коли усе гаразд, коли одні удачі – страшно. Його оптимізм, віра в людей, уміння розуміти інших вселяють надію: ми ще будемо на коні.
- Серію Володимировичу, в ці перші березневі дні випало 100 днів, як Ви приступили до своїх обов’язків. З якими труднощами ви зустрілись насамперед?
- Найскладнішим виявилася дуже слабка підготовка до зими, а через два дні місту відключили газ за борги, і майже три неділі пішло на урегулювання цього питання. Перший сніг застав зненацька комунальне господарство: лише одна машина для чистки снігу була на ходу, не було заготовлено піску, відсутня сіль для посипання доріг. Серйозні проблеми були і залишилися з тарифами як на тепло, так і на надання комунальних послуг населенню. Практично не було проектних документів по залученню бюджетних коштів у систему житлово-к ... Читать дальше »

Просмотров: 1445 | Добавил: net1937 | Дата: 13.03.2011 | Комментарии (0)

14.03.11р. на 10 годину Малинське відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів запрошує членів організації та депутатів Малинської міської Ради взяти участь у відкритому судовому засіданні Малинського суду (суддя К.Збицька) за позовом Малинського прокурора проти Малинської міської Ради і пенсіонерки, члена ветеранської організації.

Та за зустрічним судовим позовом ветерана проти Малинського прокурора із вимогою зобов’язати прокурора утриматися від вчинення дій, направлених прокурором на анулювання свідоцтва на право власності на нерухоме майно пенсіонерки, що збудоване коштами ветерана та прийняте державною комісією 2007 року."


... Читать дальше »

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 927 | Добавил: net1937 | Дата: 08.03.2011 | Комментарии (0)

Тімоті Девід Снайдер (timothy.snyder@yale.edu) - доктор історичних наук (захистився 1997-го в Оксфорді), професор Єльського університету (США), спеціалізується на історії Східної Європи.

"Потрібно дозволити плюралізм. Бо якщо немає плюралізму, різних думок, то у вашу версію історії ніхто не повірить. Українська історія - найцікавіша в Європі... і якщо ви хочете говорити чесно, треба показати всю картину".

Історична пам'ять народу: наскільки вона відповідає дійсності і наскільки кожен окремий народ тяжіє до того, щоб пам'ятати лише про свої біди і недолю? Як держави використовують історичну пам'ять у новітніх міждержавних стосунках?

Про ці та інші теми говорив відомий американський історик Тімоті СНАЙДЕР. Він уже багато років займається українськими темами і працює в українських архівах (пан Снайдер знає українську). 

Серед іншого Тімоті Снайдер говорив про те, як держави можуть користатися не лише з міфів (скажімо, багато народів, на його думку, вважа ... Читать дальше »

Просмотров: 986 | Добавил: net1937 | Дата: 28.02.2011 | Комментарии (0)

Старший советник Посольства Российской Федерации в Украине Виктор Кочуков призывает украинцев не фантазировать относительно европейской интеграции, а интегрироваться с Россией. Об этом он сказал сегодня в Киеве в ходе круглого стола Института Горшенина относительно взаимоотношений Украины, России и Европейского Союза.

Российский дипломат подчеркнул, что фактом является то, что в ближайшие 10-20 лет вопрос о вступлении Украины в ЕС не стоит. "Это факт, и поэтому все остальное - фантазии. Мечтать не вредно, но есть реалии", - отметил В.Кочуков, которого цитирует УНИАН.

В тоже время В.Кочуков считает, что Украина действительно должна определиться, поскольку мир глобализируется и объединяется. Он призвал подходить к этому вопросу с рациональной точки зрения. "Или мы начинаем интеграцию с Россией, или продолжаем мечтать о том, что через 10-20 лет вступим в ЕС", - сказал российский дипломат.

По его мнению, Европейский Союз интересует Украина исключительно с точки зре ... Читать дальше »

Просмотров: 840 | Добавил: net1937 | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо забезпечення додержання прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб у відносинах з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, запобігання проявам корупції під час надання адміністративних послуг.

Текст документу розміщений на сайті Президента.

Головна мета доручення В. Януковича - "забезпечення додержання прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб у відносинах з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, запобігання проявам корупції під час надання адміністративних послуг”.


Таким чином, М. Азаров до 1 квітня цього року повинен розробити та подати для внесення Президентом України як невідкладний законопроект про основні засади та порядок надання адміністративних послуг. В цьому контексті йдеться про визначення поняття адміністративних послуг, можливість надання адміністративних послуг виключно органами державної влади та бюджетними установами, заб ... Читать дальше »
Просмотров: 1310 | Добавил: net1937 | Дата: 15.02.2011 | Комментарии (0)

За підсумками розіграшу попередньої міграційної лотереї (DV-2011) 6 тисяч українців отримали можливість виїхати на проживання до США. На останній розіграш, результати якого ще не відомі, подали аплікації 1,7 відсотків населення України. 

Відповідно до статистики, оприлюдненої посольством США в Україні, Нігерія, Бангладеш, Гана та Україна отримали найбільшу кількість "зелених карт" за підсумками лотереї 2011 року. З пострадянських країн активну участь у лотереї беруть також узбеки, а от росіяни дещо пасивніші, вони отримали 2,4 тисячі міграційних віз.

Українці хочуть більше до США, а їдуть до Європи

Активність українців до виїзду можна пояснити двома причинами: зростанням міграційних процесів у світі та незадоволенням рівнем життя в Україні, зауважив в інтерв’ю Deutsche Welle голова комісії УГКЦ з питань мігрантів Григорій Селещук. Два відсотки, які дали заявки до міграційної служби Америки, це той активний прошарок українців, які шукають шляхи виїзду у сві ... Читать дальше »

Просмотров: 1080 | Добавил: net1937 | Дата: 10.02.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 14 15 »
Форма входа
Архив записей
Друзья сайта
  • Світовий конгрес українців
  • Католицький часопис
  • Малинське ВО Свобода
  • ІнфоМалин

  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz